De Ridders en Jonkvrouwen kist


Hoe word je een ridder of jonkvrouw?

Ridder worden is niet makkelijk. Vroeger kon je alleen een ridder worden als je van adel was. Je moest een opleiding volgen die soms wel tien jaar duurde. Deze opleiding volgde je in een kasteel samen met andere jongens. Dan kreeg je klusjes zoals de kok helpen met de boodschappen en eten rond brengen. Als je dat allemaal goed had geleerd mocht je echte ridder dingen leren, zoals vechten met een zwaard en kruisboog schieten. Gelukkig hoef jij geen 10 jaar te wachten, maar kun je samen met je vriendjes en vriendinnetjes in één dag ridder worden! En dat allemaal op jouw feestje!

Dit thema is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

Kosten

€50,- voor 8 kinderen, extra kind €5,-

Maximaal 12 ridders en 5 jonkvrouwenInhoud van de kist

Voor de jongens zijn er ridderpakken met kap en zwaard en voor de meisjes een jonkvrouwenjurk met zwaard.

De rode draad van het feestje is; Hoe word ik een ridder? De aankomende ridders en jonkvrouwen nemen tijdens het feestje deel aan verschillende toernooien die hun behendigheid aan moet tonen. Jullie strijden in twee groepen – het groene en het rode – tegen elkaar.

Waar bestaat dit toernooi uit? hoefijzerwerpen, kruisboogschieten, ringsteken te paard, paardenrace en een duel. Hierna worden alle feestgangers tot ridder of jonkvrouw geslagen.

De bijbehorende knutselactiviteit is het ontwerpen van je eigen wapenschild en aan het eind van het feest wordt nog een spannend kastelenspel gespeeld. En omdat ridders in kastelen wonen, zorgen wij voor een echte riddertent!.

*Beschikbaarheid van een tuin of veldje is zeer wenselijk.

Extra's


ItemKosten
Snoepzak

€1,00 per persoon

Ballonnen multicolor

€0,50 per 6 stuks

Ridder beker/bord/servet

€1,00 per persoon

Slinger Ridder (6m)

€3,00